Hypnose

Wat is hypnose

Hypnose is een staat van bewustzijn waarbij je volledig geconcentreerd en in diepe ontspanning bent. Het woord is afgeleid van het Griekse woord ‘hypnos‘, dat ‘slaap’ betekent. Maar het is geen slaap. Eigenlijk is iedereen wel een paar keer per dag in staat van hypnose. Bijvoorbeeld wanneer je een film zit te kijken, of helemaal verdiept bent in een in een spannend boek. Je hebt totaal geen aandacht meer voor datgene wat er om je heen gebeurt. Je bent heel geconcentreerd en in diepe ontspanning (tenzij je een horror film zit te kijken natuurlijk).

Hypnose helpt je om in een diepere staat van ontspanning te komen, waarbij je kritisch denken naar de achtergrond gaat en je meer ontvankelijk bent voor positieve suggesties die je inzichten, rust, helderheid en energie geven.

Wat is hypnotherapie

Vrijwel iedereen associeert in eerst instantie hypnose met ‘showhypnose’. De hypnotiseur gebruikt dan hypnose om mensen te vermaken, en laat mensen gekke dingen doen. Alleen maar om te entertainen. Wanneer hypnose op een therapeutische manier wordt gebruikt, spreek je van hypnotherapie. De therapeut gebruikt hypnose dan om je te begeleiden bij de aanpak van allerlei klachten en problemen. Hypnose wordt dan gebruikt om je te verlossen van fysieke en psychische klachten.

Uitleg sessies:

Eerste sessie

Een sessie duurt ongeveer 1,5 uur en is online, dus vanaf je eigen veilige plek. In de 1e sessie leren we elkaar wat beter kennen en bespreken we door welk probleem je gaat werken. Na het voorgesprek leg ik je het een en ander uit over hypnose en hoe het in zijn werk gaat. Tijdens de sessie kun je gewoon communiceren, je hoort en beleeft alles heel gefocust en je zult de sessie dan ook als heel ontspannen ervaren.

Tweede sessie

Bij de 2e sessie bespreken we wat er inmiddels allemaal is veranderd. Meestal zijn er nog andere onderliggende problemen en in deze sessie pakken we die aan. Je zult merken dat je de 2e sessie al dieper in hypnose gaat omdat je na de 1e sessie weet hoe het werkt en je nog beter kunt ontspannen.

Derde sessie

Bij de 3e sessie evalueren we het hele traject en kijken we of er nog wat laatste dingetjes opgeruimd mogen worden en het hele veranderingstraject zal ik nog extra kracht meegeven.
Ongeveer 95% van wat bepaalt hoe je op het leven reageert is afkomstig van het onbewuste. Door oa levenservaringen en datgene wat je hebt meegemaakt in de eerste jaren van je leven, zijn er allerlei overlevingsmechanismen, angsten en patronen ontstaan. Hypnose is een snelle en doeltreffende manier om inzicht te krijgen in deze onbewuste processen waardoor je je weer energieker en prettiger zult voelen!